Juhlaetiketti


Valtiaat ja vasallit tapahtuma on kinkyjen talkootyönä järjestämä juhla toisille kinkyille.

Yhteisenä tavoitteenamme on varmistaa että meillä kaikilla; sekä järjestäjillä, että juhlavierailla on mukava ja turvallinen ilta. Tulemme paikalle, viihdymme ja lähdemme kotiin koettuamme yhdessä jotain ihmeellistä.

Juhliin osallistuu satoja ihmisiä, meillä jokaisella on oma tarinamme ja oma tapamme toimia. Kinkyys on meille kaikille henkilökohtainen kokemus, yksi pitää tuosta asiasta, toinen jostain muusta.

Näissä juhlissa kunnioitamme toisiamme ja annamme muille juhlavieraille vapauden toteuttaa itseään valitsemallaan tavalla. Tapahtumassa on voimassa kinky-juhlille tyypillinen, mutta normaalia ravintolailtaa huomattavasti tiukempi säännöstö.

Juhlaetikettiin on kirjattu toimintaohjeita joiden avulla, me yhdessä, voimme saavuttaa tavoitteen. Etiketissä on huomioitu myös uudistetun lainsäädännön ja ravintolatilan omistajan asettamat rajoitteet.

Säännöt voi tiivistää muutamaan pääkohtaan: älä ahdistele, älä valokuvaa, teippaa puhelimesi kamera piiloon jos haluat käyttää sitä juhlien aikana ja leiki turvallisesti muistaen että juhlat järjestetään ravintolassa. Sääntöjen rikkominen voi johtaa poistamiseen juhlatilasta tai rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Mikäli huomaat näitä sääntöjä rikottavan, tai havaitset muuta epäasiallista tai vaarallista toimintaa, ilmoita siitä välittömästi tapahtuman järjestäjille. Valvontaa suorittavan STAFF-henkilön tunnistat keltaisesta hihanauhasta. Näin tilanteeseen päästään puuttumaan välittömästi ja varmistamme kaikille mukana oleville miellyttävän juhlaympäristön.

Muistamme myös että tällä kertaa juhlimme 1200-luvulla rakennetussa historiallisessa rakennuksessa ja haluamme sen säilyvän moitteettomassa kunnossa myös tuleville sukupolville.

1. Koskemattomuus.

Hyvin käyttäytyvä juhlavieras ei lääpi, lähentele, ahdistele tai muutenkaan häiritse muita vieraita. Osa juhlijoista on pukeutunut paljastavasti, mutta tämä ei anna oikeutta käydä iholle.

Muista että epätoivottu koskettelu voidaan tulkita seksuaaliseksi ahdisteluksi. Seksuaalinen ahdistelu määritellään rikoslaissa rikokseksi, josta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi. Seksuaalinen ahdistelu voi olla myös sanallista.

2. Yksityisyyden suoja.

Osa juhlavieraista ei halua tai voi kertoa julkisuuteen osallistuvansa kinky-bileisiin. Kunnioitamme heidän toivetta, emmekä valokuvaa tai muullakaan tavalla tallenna tapahtumaa. Emme myöskään kerro esimerkiksi työpaikalla, mikäli tapaamme juhlissa tutun henkilön.

Epäselvyyksien välttämiseksi kamerapuhelimia saa käyttää juhlatilassa vain mikäli kamera on teipattu piiloon. Teippiä on tarjolla sisäänkäynnin yhteydessä.

Juhlatilan yhteydessä on “selfie-piste”, jossa voit käydä ottamassa kuvat itsestäsi.

Yksityisyyden suoja on perusoikeus. Suomessa yksityisyyden suojaa on turvattu esimerkiksi kieltämällä salakuvaaminen ja sen säätämisellä rangaistavaksi. Rikoslain mukaan salakatselusta ja -kuvaamisesta on tuomittava sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi, ja yritys on rangaistava. Valokuvaaminen tässä tilaisuudessa tulkitaan salakuvaamiseksi ja se voi johtaa viranomaiskäsittelyyn.

3. Genitaalit, eriteleikit, riskileikit eivät kuuluu tähän tapahtumaan.

Ravintolasäännösten vuoksi sukuelimet on pidettävä piilossa. Yhdyntä, suihinotto ja niihin rinnastettava toiminta ei ole sallittua. Myöskään eriteleikit eivät kuulu tähän tapahtumaan.

Neuloitus ja muut tartuntavaaran aiheuttavat riskileikit ovat sallittuja vain mikäli asiasta on sovittu etukäteen järjestäjän kanssa. Ja niitä voi harrastaa valvotusti vain järjestäjän siihen erikseen osoittamassa tilassa..

4. Kunniota muiden oikeutta olla rauhassa.

Toisten sessioihin ei saa sekaantua millään tavalla. Ei mennä huutelemaan ohjeita, kommentoimaan, ei ”auttamaan”, eikä myöskään mennä iholle kiinni, vaan annetaan toisten nauttia rauhassa. Katsoa saa, muttei koskea

Takaisin etusivulle