Pukeutumisohje


Pukeutumiseen liittyvien sääntöjen tarkoitus on luoda tapahtumaan juhlavaa tunnelmaa, ja toisaalta suojella juhlijoita ei toivotuilta vierailta. Pukeutumisohje pyrkii rohkaisemaan vieraita säväyttämään pukeutumisellaan ja antamaan heille tilaisuus toteuttaa siihen liittyviä fetissejään.

Dresscode eli pukeutumisohje on yksinkertaisesti ”ei asennetta, yritystä ja juhlavuutta, ei sisäänpääsyä".

Fetish- ja kinky-asut sopivat iltaan mainiosti. Tähän tapahtumaan myös kaikki historialliset asut ovat enemmän kuin tervetulleita, myös muut rooliasut (lääkäri, lohikäärme, mittarimato jne..) toimivat. Valtiaat ja vasallit tapahtumaan sopii hyvin myös juhlava glamour-pukeutuminen.

Huomaa kuitenkin, että farkut ja perinteinen t-paita eivät ole hyväksyttävä yhdistelmä. Myöskään arkiset alusasut ilman muuta panostusta ei ole riittävän juhlavaa.

Miesten ja naisten glamour-pukeutuminen tarkoittaa seuraavaa:

Miehellä tumma puku tarkoittaa tummaa pukua, kauluspaitaa, pukukenkiä, kravattia/mirriä. Ei irtotakkia, pikeepaitaa, farkkuja, tennareita. Liivipuku käy myös.

Naisella tämä tarkoittaa pitkää iltapukua tai juhlapukua. Pikkumusta tai muu lyhyt kolttu ei ole sellaisenaan riittävän juhlava, mutta ne käyvät pohjaksi jos asustus on muilta osin kinkyä (kahleita, piiskoja, huppua tai naamiota...).

Esimerkkejä ja ideoita pukeutumiseen:

Juhlapaikalla on vaatimaton tila vaatteidenvaihtoa ja meikkausta varten.

Pukeutumisohjeen soveltamisessa pyritään joustamaan ja ymmärtämään ihmisten henkilökohtaisia ja persoonallisia fetissejä tai niiden puuttumista. Juhlava pukeutuminen on kaiken a ja o.

Mikäli epäröit asusi kanssa, ota rohkeasti yhteyttä – neuvomme ja autamme mielellämme! Tavoitat meidät osoitteesta: rsyke.ry (at) gmail.com

Takaisin etusivulle