Lupercalia 2023

Rsyke Party

18.2.2023

klo 16.30 - 24.00


Lupercalia oli antiikin Roomassa vuosittain 15. helmikuuta vietetty juhla.. Sitä vietettiin vuosittain susimaisen Lupercus-jumalan kunniaksi. Sen vietto jatkui pitkälle kristilliselle ajalle, kunnes paavi Gelasius I määräsi Lupercalian lopetettavaksi vuonna 494, tämän jälkeen alettiin viettää pyhän Valentinuksen päivää.

Alkujaan juhla oli puhdistusrituaali, joka myöhemmin sai myös hedelmällisyysrituaalin piirteitä. Keisarikaudella Lupercalian uskonnollinen merkitys jäi taka-alalle ja siitä tuli karnevaalimainen kansanjuhla.

Keskeisessä asemassa juhlassa oli luperci-pappien suorittama riitti, jossa he uhrasivat vuohen luolassa, juoksivat ulos kansan keskuuteen ja löivät katsojia uhratun vuohen nahasta repimillään suikaleilla.


Rsyke kutsuu jäsenensä tästä roomalaisjuhlasta innoituksen saaneeseen karnevaaliinsa. Esikuvan mukaisesti on juhlapaikkamme kuin luola - ainakin osittain maan alla ja luvassa on nahkaa ja verta, kärsimystä ja nautintoa ja ehkäpä jotain hedelmälllisyyteenkin liittyvää, mutta kenenkään ei pidä henkeään heittää eikä ulkopuolisten sekaan juosta.Jos et jaksa lukea loppuun saakka niin tässä tiivistelmä:
Rsykkeen jäsenbileet Tammelassa/ sisäänpääsy 16.30-17/ päihteetön, omat eväät/ ei pukukoodia/ ei sessiointia keittiössä tai vessassa/ siivoa jälkesi äläkä juorua/ teippaa kamerasi/ tila on esteellinen/ lipunmyynti vain Holvissa.Sisäänpääsy:

Luolaan pääsemme laskeutumaan klo 16.30-17.00 ja aloitamme yhteisellä oritentoivalla lämmittelyllä klo 17.00.

Seuraavan kerran ovet ovat avoinna klo 18.-18.30 ja pian tämän jälkeen alkaa illan kärsimysnäytelmä. Esityksen aikana ei ole mahdollista päästä sisään. Klo 19.30 jälkeen sisäänpääsy on mahdollista soittamalla yhdistyksen puhelimeen nro 045 7833 8256, jonka jälkeen lipuntarkastaja päästää sisälle sopivan hetken tullen. Kukaan muu ei päästä juhlijoita sisään, vaikka tupakkapaikalta siihen on oiva tilaisuus.

Aulatilassa on vaatimaton mahdollisuus vaatteiden vaihtoon. Tilassa ei ole valvottua narikkaa ja naulakko on pieni, joten varaa mukaasi reilun kokoinen kassi, johon voit laittaa vaatteesi ja tavarasi. Pidä arvoesineesi mukanasi. Rsyke ei vastaa kadonneista tai vahingoittuneista tavaroista.

Ohjelma:

Yhteisen orientoivan lämmittelyn ja alkuesityksen lisäksi illan aikana on mahdollista päästä kokeilemaan Rsykkeen elämystiimin jäsenten käsissä niin sähköä kuin neuloitusta, halukkaan kumppanin kanssa takahuoneen sohvia tai dungeonlaitteita salissa. Salissa on myös lattiashibaria varten palamatot.

Orientoivassa lämmittelyssä tutustutaan toisiimme, tilaan ja laitteisiin sekä harjoitellaan ohjatusti pyytämistä ja kieltäytymistä virittäytyen illan tunnelmaan. Orientoiva lämmittely ei velvoita sinua mihinkään.

Tässä ainoastaan jäsenille tarkoitetussa tapahtumassa voi tehdä seksuaalisia tekoja laajasti ja myös yhdyntä ja siihen verrattavat toimet ovat luvallisia. Ns. WC-leikkeihin ei ole tässä tilaisuudessa mahdollisuutta. Sessioinnista vapaata aluetta on keittiö, aula ja käymälätilat.

Turvallisuus

Tapahtumassa on kevyt valvonta, joten kannamme yhdessä vastuuta sujuvasta juhlasta ja mikäli joku tarvitsee apua, kokee seksuaalista tai muuta häirintää tai olet huolissasi jonkun hyvinvoinnista auta heti tai tule kertomaan STAFFille. Vuorossa olevan STAFFin tunnistat keltaisesta käsivarsinauhasta.

Illan tapahtumia ei saa tallentaa kuin muistiinsa ja juhlaan saapuessa tulee puhelimen kamerat teipata piiloon eikä niitä saa käyttää kuin erikseen STAFFin kanssa sovittaessa. Käytössä on Rsykkeen juhla-etiketti ja periaatteet.

Ruumiillinen hyvinvointi:

Rsyke tarjoaa juhlijoille teetä, kahvia ja mehua. Omia eväitä varten on käytettävissä pieni jääkaappi. Eväitä valitessasi muista, että tapahtuma on päihteetön.

Tupakointipaikka on ulkopuolisten silmien alla, joten puethan sinne mennessäsi takin tai tarjolla olevan viltin päällesi. Muuten tilaisuudessa ei ole pukeutumisohjeita, vaan voit olla alasti, arkiasussa, pukeutua kinkysti tai teeman mukaan. Ethän istu alastomana ilman peflettiä ja mikäli puuhistasi tulee sotkua, puhdistathan ne välittömästi.

Juhlatila:

Juhlimme yksityisessä juhlatilassa hyvien kulkuyhteyksien varrella Tammelassa Tampereella.

Juhlatila jakautuu aulaan josta on käynti käymälöihin ja keittiötilaan, joka on verholla jaettu vain henkilökunnalle tarkoitettuun STAFF-tilaan, kaikille avoimeen keittiötilaan ja neulotuksen ja sähkön tilaan peilien edessä. Käytävän päässä on varsinainen juhlatila, jossa on esiintymislava, dungeon-kalustusta sekä tilaa sidontaan. Käytävästä erkanevan pienemmän käytävän päässä on dark room, jonka hämärässä tunnelmassa on sohvia ja patjoja intiimimpään kanssakäymiseen. Voit halutessasi ottaa esimerkiksi oman lakanan mukaan mutta luonnollisesti jokainen siivoaa jälkensä huolellisesti. Dark roomissa ei voi oleskella vain seuraamassa muiden seurueiden touhuja.

Esteellisyys:

Juhlatila on esteellinen. Mikäli harkitset saapumista apuvälineiden kanssa, olethan yhteydessä tapahtumatiimiin info.rsyke@gmail.com niin pohditaan yhdessä mm. hissin käytöstä ja muista järjestelyistä osallistumisen mahdollistamiseksi. Käymälät ovat pienet ja kapeat eikä niihin mahdu apuvälineen kanssa. Keittiötilaan ja darkroomiin on matalahkot kynnykset. Juhlatilassa tulee olemaan värillisiä valoja, mutta ei käytetä stroboefektejä. Juhlatilassa soi taustamusiikki.

Lipunmyynti

Tapahtumaan lippuja myydään vain Rsykkeen lippukaupassa https://holvi.com/shop/Rsyke-lippukauppa/. Lipunmyynti aloitetaan 20.1. ja lopetetaan pe 17.2. klo 18.00 tai aiemmin, jos tulevat loppuunmyydyiksi. Muista, että ostaessasi lipun muualta, se voi olla väärennetty, eikä silloin sisäänpääsyoikeutta ole. Tapahtumaan myydään 90 lippua.

Juhla on tarkoitettu vain Rsykkeen jäsenille, joten tarkistathan että jäsenkorttisi on saatavilla lipuntarkastuksen yhteydessä. Jäsen voi halutessaan tuoda seuralaisekseen yhden yhdistyksen ulkopuolisen henkilön. Jäsen vastaa seuralaisensa käyttäytymisestä ja sääntöjen noudattamisesta ja he oletusarvoisesti saapuvat tilaisuuteen yhdessä.