Mikä Rsyke?

Rsyke ry on vuonna 2001 Tampereella perustettu kulttuuriyhdistys, jonka tarkoitus on koota yhteen ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita muun muassa fetisismistä, sadomasokismista, sidonnasta, kuri-, alistus- ja roolileikeistä, sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Rsyke on voittoa tavoittelematon, ei-kaupallinen yhdistys, jonka keräämät varat käytetään yhdistyksen tapahtumien toteuttamiseen, toiminnan jatkamiseen, tiedottamiseen, sekä alan kulttuurin edistämiseen.

Rsyke ei ole seuralaispalvelu, eikä kauttamme saa päiväkahvi- tai seksiseuraa, eikä domina- tai muitakaan palveluita, emmekä järjestä orgioita.

Kunnioitamme jäseniemme yksityisyyttä, emmekä luovuta kenellekkään mitään nimi, osoite tai muitakaan tietoja, välitä tapaamispyyntöjä tai kuvamateriaalia tapahtumistamme.

Yksi toiminnan tavoitteista on tarjota mahdollisuus tutustua toisiin samanhenkisiin ihmisiin ja sitä kautta tarjota myös mahdollisuus tutkia omaa identiteettiä ja seksuaalisuutta. Rsyke ei ole tukijärjestö, eikä sillä ole auttavaa puhelinta, eikä toimintamme ole tarkoitettu terapiaksi, mutta mukana toiminnasta löytyy varmasti keskusteluseuraa ja vastauksia itseä askarruttaviin kysymyksiin.

Yhdistys järjestää jäsenilleen, alan harrastajille ja alasta kiinnostuneille tapaamisia, juhlia, saunailtoja ja muuta toimintaa, johon osallistuu parhaimmillaan satoja ihmisiä eri puolilta Suomea ja myös ulkomailta. Yhdistys järjestää myös seminaareja ja tarvittaessa myös koulutuksia ja tätä kautta jakaa oikeaa tietoa fetish- ja bdsm-kulttuurista ja elämästä, korjaten virheellisiä ja usein negatiivisia käsityksiä alasta ja kulttuurista. Yhdistys tukee myös taidetta, esittelemällä alan taiteilijoiden töitä ja tarjoamalla mahdollisuuksia esiintymisiin.

Rsyke on Tampereen ovi kinkykulttuuriin. Toiminnan laajempana yhteiskunnallisena ja kulttuurisena tavoitteena on tehdä tunnetuksi fetisismiä, sadomasokismia, bdsm:aa ja muita sukupuolisia ja seksuaalisia marginaaleja ja näin hälventää niihin kohdistuvia myyttejä, virheellisiä luuloja, pelkoja ja tiedonpuutetta.